Responsive image


Újabb beruházás a derecskei fémipair cégnél

Feltöltve: 2018-12-01 21:29:54

Újabb beruházás a derecskei fémipair cégnél

 

A Ferrokov Vas-, és Fémipari Kft. 1991-ben alakult közepes méretű ipari vállalkozásként Somogy megyében. A cég megalakulásakor acélszerkezetek bérmunkában történő tűzihorganyzása volt a fő profil. Az eltelt időszakban a vállalkozás dinamikus fejlődésnek indult, így jelentős fejlesztéseket valósított meg. Tevékenységi köre kibővült acélszerkezetek, illetve tűzihorganyzott kötőelemek gyártásával, és ezzel a térség meghatározó termelő egységévé vált. A tavalyi nagymértékű állami támogatás után, idén a derecskei üzem kap kormányzati támogatást.

A Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében 441 millió forintos kormányzati támogatásból összesen közel 1,1 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztés valósul meg a Ferrokov Vas- és Fémipari Kft.-nél. A támogatásnak köszönhetően a vállalat derecskei üzemében egy új hegesztő csarnok épülhet és a kapcsolódó eszközpark is megújulhat.

A hivatalos sajtótájékoztatón Bakó István, Derecske polgármestere és Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár is részt vett.

Bakó István, Derecske polgármestere beszédében kiemelte, hogy a térség egyik legfontosabb kenyéradói a kétkezi munkásokat és a szakmunkásokat foglalkoztató vállalkozások. Így egy ilyen jellegű beruházás hatalmas segítség mind az önkormányzat mind a település lakói számára.

Talián Bálint, a Ferrokov Vas- és Fémipari Kft. ügyvezető igazgatója mérföldkőnek nevezte a mai napot és a hosszú távú gondolkodás és beruházás fontosságát emelte ki. A gazdasági válság előtt időszakban több mint kétszáz dolgozója volt a derecskei üzemnek és bár volt, hogy a létszám ötven fő alá esett, de a cég túllépett a válságon és nagymértékű beruházásokba kezd.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár szerint

a követendő példa a közös munka. Már az ötlet kivitelezésében, a megvalósításban és végig  az elszámolási időszakban is együtt kell dolgozni. Ebben partnerre leltek a Ferrokov cégben is. Hiszen a cég, amely nem először érdemli ki a meghirdetett támogatást azt mutatja, hogy ez a pénz is jó helyre kerül.

A hiányszakmák felkutatása és a foglalkoztatás növekedése mellett, a korszerűsítés is célja a programnak. Olyan dolgozók betanítása, akik a közeljövő robotizációjában is megtalálják a helyüket.  

Bodó Sándor összegezve a saját és az előtte felszólalók mondandóját, kiemelte, hogy az ország, a térség és maga a cég életében is hatalmas segítség lehet egy ilyen jellegű támogatás.

Forrás: Némethy-Szilágyi Norbert

Fotó: Némethy-Szilágyi Norbert

E-önkormányzat portál


Hirdetés


Étlap


AjánlóAjánlatunk

Responsive image

Facebook