Responsive image


Derecskei csapatok a konyári tornán

Feltöltve: 2018-12-02 20:39:26

Derecskei csapatok a konyári tornán

 

Második alkalommal rendezték meg Konyáron a Borostyán Teremlabdarúgó tornát.

A kilenc csapatból a helyi, újonc Konyár FC mellett két derecskei csapat, a legutóbbi tornagyőztes Vamos és a Forza FC is második alkalommal vett részt a megmérettetésen.

Karcag, Debrecen, Újfehértó, Hajdúszoboszló csapatai mellett két partiumi is ellátogatott a tornára. A Nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (UCP) és a Nagyszalontai MIDESZ, Szivacsok elnevezésű csapata sem vallott szégyent. Bár végül egyikőjük sem jutott a dobogóra, mindkét alakulat izgalmas meccseket játszott. A két csoportra osztott jelentkezők első két helyezettje játszhatott a dobogóért. Így alakult ki a negyedik Konyár és a harmadik újfehértói Senior sorrend.

Nem volt nagy meglepetés a döntőbe került, két csapat körül. A tavalyi győztes, VAMOS, akit most Fekete Balázs góljai (későbbi gólkirály, Puskás díj győztes) toronymagas gólkülönbséggel repítettek a döntőbe, a debreceni Panel Centrummal csapott össze.

A kétszer tíz perces döntő rendes játékideje után 1-1-re álltak a csapatok és az eredmény és a játék képe alapján igazságos volt a döntetlen. Viszont itt is csak egy győztes csapat maradhatott és a játékszabályok szerint három-három büntető dönti el a találkozót.  Bár a pörkölt már készen volt, a csapatok mégis tovább akartak játszani, ugyanis a büntetők után is döntetlen volt az állás. Következett az egyenes kiesés szakasza. Aki hibázik, már búcsúzhat is és meg kell elégedjen a második hellyel. Ezen az estén a Vamosnak jutott ez a szerep. Az egész napos torna estéjén a PanelCentrum örülhetett jobban.

A nemrég épült gyönyörű csarnokból a művelődési házba sétáltak át, a torna utolsó traktusára még ottmaradt csapatok. Vig Szilárd, Konyár polgármestere és a torna védnöke, valamint Bordán Szabolcs díszvendég, a Derecskei Önkormányzat képviseletében ugyanis ott adta át a kupákat, érmeket és különdíjakat. Az első három helyezett kiléte pár perccel a díjátadás előtt már eldőlt, ugyanúgy mint a gólkirályi cím is. De még hátra volt a legjobb kapusnak és a legjobb mezőnyjátékosnak járó díj, amit az egész nap talpon álló sípmester, Benedek Barnabás ítélt oda Ignáth Tamásnak (Hidegkuti díj) és Kiss Lászlónak (Grosics díj).
A Magyar Labdarúgás napja alkalmából rendezett torna vacsorával és közös fotózással zárult.

Forrás: Némethy-Szilágyi Norbert

Fotók: Katona Ákos

 

Étlap


AjánlóAjánlatunk

Responsive image

Facebook