Responsive image


Nagykorú lett a Kürtöstalálkozó

Feltöltve: 2019-03-11 08:29:43

Nagykorú lett a Kürtöstalálkozó

 

Az idei, a XVIII. Kürtöstalálkozó különösen nagy jelentőséggel bírt, hiszen a következő héten kerül megrendezésre az Országos Kürtverseny Kisújszálláson.

A 2002-ben megálmodott nagy kürtös család ilyenkor még aktívabban készül egy-egy megmérettetésre, ahol tanítványainknak még több plusz segítséget tudunk biztosítani a felkészüléshez.

Az idén nagyon sokan összegyűltünk egy jó kis szakmai napra Derecskén, a Bocskai iskolában. Néhány éve már örömmel nyugtázzuk, hogy a megyén túlról, Nyíregyházáról és Kisújszállásról is érkezik delegáció. Az idei találkozóra Demecserből, Tiszavasváriból, Ibrányból és Nyírbátorból is volt érdeklődő.

Három kategóriában összesen 35 művészpalánta jelentkezési lapja érkezett meg határidőre.

A megnyitó után a bemutatók következtek, ahol minden szereplő két előadási darabot adott elő zongorakísérettel. A szaktanárok most is kiváló felkészítő munkát végeztek, ugyanis szinte mindenki kotta nélkül és magas színvonalon szerepelt.

A szakmai értékelésen elhangzott, hogy régiónkban a kürt tanítás nagyon jó úton jár, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a debreceni területi válogatóról az idén sokkal több tanuló jutott az országos döntőbe, mint az előző években.

A derecskei színeket négy tanuló képviselte igen nagy sikerrel:

Szabó Zsombor, László Dénes, Mikola Tábita és Arany József, 1 db. Ezüst, 2 db Arany és 1 db kiemelt Aranyminősítést kaptak! Felkészítő tanáruk Krucsó Zoltán.

Az eredményhirdetésen a város képviseletében Bordán Szabolcs önkormányzati képviselő az Ajándékutalványokat adta át, a Tankerület részéről Majosi Pálma szakmai igazgatóhelyettes a Díszoklevelek és az érmek átadásával gratulált a szereplőknek.

A találkozó színvonalát emelte a debreceni Cornett Music Kft. kiállítása, ahol hangszereket, kottákat és sok-sok ajándéktárgyat lehetett megvásárolni.

Támogatóink voltak:

Berettyóújfalui Tankerület

Bakó István, Derecske Város Polgármestere

Kovács Lajos, Cornett Music Kft. Debrecen

Derecske Művészeti Alapoktatásáért Alapítvány

Derecskei Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület

Köszönet nekik, illetve a művészeti iskolai kollégáknak is, akik a rendezvény gördülékeny lebonyolításáért voltak felelősek.

Derecske, 2019. március 5.

Tisztelettel:

            Krucsó Zoltán 

Fotó: Magánarchívum

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook