Responsive image


Az Agorában járt a 8. évfolyam

Feltöltve: 2019-12-17 08:49:48

Az Agorában járt a 8. évfolyam

 

„Mindentől messze, a szívhez közel” humán kapacitásfejlesztés a Derecskei mikrotérségben-elnevezéssel 2019. december 7-én, szombaton a 8. évfolyam ellátogatott Debrecenbe. Az Agóra minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződött a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhettek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehettek. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban bepillanthattunk a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika, környezettudomány és a robotika rejtelmeibe; a csillagdában tanulmányozhattuk az égi jelenségeket.

Az Interaktív térben több mint negyven tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehetett kipróbálni: találkozhattunk Öveges professzor Heki kutyájával, megfejthettünk jó néhány illúzió titkát, próbára tehettük reflexeinket, vagy utat kereshettünk a végtelennek tűnő Tükörlabirintusban.

Az Agórában érdekes előadásokat, filmvetítéseket láttunk. A központ egy hatalmas, színes osztályterem, ahol teret adnak iskolai csoportok rendhagyó tanóráinak és speciális kísérleteknek, hogy a tanulás élmény legyen.

Az Agóra Tudományos Élményközpont legfontosabb célja, hogy már gyermekkorban felkeltse az érdeklődést a természettudományok iránt, segítse megalapozni és elmélyíteni a felsőoktatási tanulmányok elkezdéséhez szükséges tudást. 

A közel száz tanuló nagy élménnyel gazdagodva tért haza. Hétfőn szívesen készítettek beszámolókat a szombati látogatásról.

 

Derecske, 2019. 12. 09.   

                              Váradiné Szabó Katalin

                                                                                   8. d osztályfőnök

E-önkormányzat portál


Étlap


AjánlóAjánlatunk

Responsive image

Facebook