Responsive image


Derecskei művészeti iskola

Feltöltve: 2020-12-01 23:21:22

Derecskei művészeti iskola

 

A derecskei önkormányzat támogatásával a művészeti iskolás tanulók nyári szakmai tovább fejlődését, illetve a következő tanév munkáját megalapozó táborozásokon vehettek részt. Ebben a zűrzavaros, vírusos időszakban különösen jól jött a segítség, hiszen az augusztusi táborozások által sikerült még jobban visszazökkenteni tanulóinkat a rendes kerékvágásba és közben remek hangulatú szabadidős programokkal a munkakedvet is feljavítottuk.

Köszönjük a támogatást, tisztelettel:

Krucsó Zoltán

művészetiint.egys. vezető

Zongora tábor - Összegzés

A zongora tábor programjaival a gyerekek és a szülők is egyaránt nagyon elégedettek voltak. Üdvözölték azt a kezdeményezést, hogy a zongoristák, akik javarészt kimaradnak a csoportos zenélésből is, részt vehetnek csapatépítő és ismeretterjesztő táborban. Az élménydús programokat nagyon élvezték a gyerekek, emellett a gyakorlással, közös órákkal, előadások hallgatásával töltött időt is nagyon hasznosnak és érdekesnek találták a résztvevők.

Vezető: Szamosközi Gergő.

 

„Sulira hangoló” vonós tábor

Nagy sikerű napközis tábort tarthattunk augusztus utolsó hetében a vonós tanszak vállalkozó szellemű gyerekeinek. Az zenélés mellett sok érdekes programban, kirándulásban volt részünk. A zárókoncerten a szülők is kifejezték hálájukat a lehetőségért.

Vezető: Péntekné Bíró Edit.

 

Fúvószenekari tábor

2020.aug.25 és 28 között a szakmai célokon túl (zenei készségek fejlesztése, zenekari összjáték stabilitása, új zenekari művek megismerése és tanulása, zenei műveltség és tájékozottság szélesítése), a közösségépítésben, az egyén és jellemformálásban is sikerült előre lépnünk. A nagyerdei strandolásokkal, fagyizásokkal és nagytemplomi kultúrtúrával fűszerezett élmények maradandóvá váltak zenekaros diákjaink számára.

Vezető: Fazakas Árpád.

 

Moderntánc tábor

Időpont: 2020.augusztus 22-25. Helyszín: Debrecen, Böszörményi út 2. Stylers táncterem

Résztvevő derecskei modern táncosok 17 tanuló.Felügyelő pedagógusok: Szombathyné Törő Nóra és Simonyi Kitty.

A tánctábor célja, hogy a gyerekek különböző stílusokat sajátítsanak el az órák alatt más városból érkező kiváló pedagógusok közreműködésével.

A COVID szabályok ismertetése után kezdésnek egy átmozgató tréning a hosszú kihagyás után. A programban streetdance koreográfia tanulása,disco tánc koreográfia tanulása, hiphop koreográfia tanulása, modern koreográfia tanulása, akrobatika óra szőnyegek és dobbantók használatával, stretching és erőnléti óra szerepelt. Vezető Simonyi Kitty.

 

Néptánc-tábor

Augusztus 24-27.

Téma: Felső- Tisza vidéki (szatmári) táncok

A tábor 20 fő részvételével zajlott és kiváló alkalmat adott a táncos gyermekek közösségi kohéziójának erősítésére. A táncoktatás iránti szakmai igényesség és a közösségformáló akarat végig szépen ötvöződött. Élményszámba ment a mindennapos kerékpártúra, amely akár az egészséges életmód egyik pillére is lehet, házi állatok közelségének és a róluk való gondoskodás felelősségének megtapasztalása.

A magyar népművészet tárgyi és szellemi ágainak szerves egységben való megélése egy kicsit elbűvölte, visszatérítette az internetfüggő gyermekeket.

Táborvezető: Békésiné Nagy Magdolna Mária.

Fotók: Magánarchívum

 

E-önkormányzat portál


Ajánló


Étlap


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook