Responsive image


SIKER!!!

Feltöltve: 2017-07-11 21:07:37

SIKER

 

Kóka Zoltán derecskei sportoló világbajnok lett a Szervátültetettek Világbajnokságán

Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világbajnokságáról, ahol 52 ország szervátültetett sportolói mérkőztek meg egymással.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világbajnokságságán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken.

Ők 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.

Kóka Zoltán – a Trappancs Egyesület derecskei sportolója – 10 éve veseátültetett. A betegsége előtti és alatti években is rendkívül sportos életet élt, de a versenyszerű asztaliteniszezést csak a sikeres veseátültetés után kezdte el. Azóta számtalan hazai- és nemzetközi versenyen vett már részt sikerrel.

Ezen a világbajnokságon az első bronzérmét a röplabdacsapat tagjaként szerezte, majd az egyéni asztalitenisz versenyeken bronzérmet szerzett, másnap a férfi páros asztaliteniszversenyen – párjával, Tóth Attila csontvelő-átültetett sportolóval – a dobogó tetejéig játszották magukat, aranyérmesek lettek, ezzel elnyerték a korosztályos világbajnoki címet.

Zoltán az asztalitenisz mellett évek óta tollaslabdázik is, bár ebben az évben a felkészülését sérülése akadályozta, így még nagyobb izgalommal indult a tollaslabda versenyen, ahol végül vegyes párosban – Tilhof Ingrid vesetranszplantált tollaslabdázóval – óriási játékkal bronzérmet szereztek.

Kóka Zoltán mérlege így ezen a világbajnokságon: 3 bronzérem és 1 aranyérem.

 

Hálás szívvel köszönjük a Derecskei Polgármesteri Hivatal támogatását!

Forrás: Trappancs Szervátüteltetett Gyermekek Rehabiltiációs és Sportegyesülete 

Fotók: Trappancs Szervátüteltetett Gyermekek Rehabiltiációs és Sportegyesülete 

 

 

E-önkormányzat portál


Ajánló


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook